Ulasan Kipas Siling Rezo – 7 Kebaikan 3 Keburukan

ulasan kipas siling rezo

Tengah memilih kipas siling baru? Kipas Siling Rezo semakin popular di Malaysia sejak beberapa tahun ini.

Ini adalah disebabkan kipas siling Rezo mempunyai harga berpatutan, dan menawarkan reka bentuk moden yang menarik minat pengguna muda.


Pengenalan

REZO logo

Rezo ialah jenama kipas siling tempatan Malaysia. Syarikat itu diasaskan pada 2019 sebagai pengeluar kipas siling.

Moto syarikat Rezo adalah untuk menghasilkan kipas siling yang berkualiti tinggi dan boleh dipercayai. Ia didakwa bahawa kipas siling Rezo sangat berkuasa, cekap tenaga dan senyap.


Apakah kelebihan Kipas Siling Rezo?

Berbanding dengan pembekal kipas siling konvensional seperti Panasonic dan KDK, Kipas Siling Rezo mempunyai lebih banyak design dan saiz yang berbeza

Sepintas lalu, anda boleh mendapati terdapat lebih daripada 31+ reka bentuk kipas siling untuk dipilih oleh pelanggan.

Berikut adalah senarai model kipas siling Rezo yang wujud di pasaran Malaysia:

  1. ASTER42
  2. ASTER56
  3. AURA
  4. AXIS46
  5. AXIS56
  6. COSTA
  7. HILTON
  8. KAZE
  9. MAXIM
  10. MAXIM LED
  11. MEYER
  12. MICA
  13. OPPA
  14. VENUS
  15. VENZO46
  16. VENZO56
  17. VIVO
  18. ZETTA42
  19. ZETTA56
  20. AX 42
  21. AX 56
  22. FITO565
  23. IMPRESS565
  24. K16
  25. S106
  26. S306
  27. TERA565
  28. VZ46
  29. VZ56
  30. ZERON PLUS 56
  31. VENTUS MY56

Kelebihan Kipas Siling Reza

Mari kita melihat apakah kelebihan kipas siling Rezo.

  1. Harga sangat kompetitif, lebih murah daripada kipas Panasonic/KDK
  2. Pelbagai saiz kipas siling tersedia ada untuk semua jenis ruang dan bilik
  3. Kipas siling Rezo tersedia dalam reka bentuk klasik dan moden untuk disesuaikan dengan interior design yang berbeza
  4. Model kipas siling Rezo biasanya tersedia dalam kedua-dua warna putih dan warna gelap
  5. Pasukan teknikal yang responsif terhadap masalah pemasangan dan pemulangan
  6. Penarafan penjimatan tenaga 5 bintang (walaupun untuk model motor AC)
  7. Waranti motor 3 tahun untuk kipas siling AC dan waranti motor 5 tahun untuk kipas siling DC

Keburukan Kipas Siling Rezo

Mari kita melihat apakah keburukan kipas siling Rezo.

  • Kurang bereputasi dan tiada rekod lama berbanding jenama kipas siling terkenal seperti Panasonic dan KDK
  • Terdapat sesetengah pembeli Rezo menerima kipas siling yang mempunyai kecacatan
  • Tiada waranti untuk pelanggan Sabah dan Sarawak

Ulasan Kipas Siling Rezo Ventus

rezo ventus my56

Best deal on Lazada Best deal on Shopee

Rezo Ventus MY56 ialah model kipas siling Rezo yang paling popular. Hampir 30,000 unit telah dijual di Shopee.

Ia mempunyai purata rating lima bintang yang menakjubkan. Terdapat lebih daripada 10,000+ ulasan 5 bintang, 300+ ulasan 4 bintang, 60+ ulasan 3 bintang, 10+ ulasan 2 bintang dan 10+ ulasan 1 bintang.

Berdasarkan ini, kita boleh mendapati bahawa lebih ramai pelanggan yang berpuas hati daripada yang kecewa terhadap Kipas Siling Rezo Ventus.

Rezo Ventus ialah kipas siling 56 inci dengan 5-kelajuan . Bilah kipasnya diperbuat daripada bahan ABS.

Pada kelajuan rendah, ia berjalan pada 101 RPM dan pada kelajuan tinggi, ia berjalan pada 260 RPM. Purata penghantaran udara ialah sebanyak 240 CFM.

Kipas siling Rezo ini dilengkapi dengan alat kawalan jauh. Pada alat kawalan jauh tersebut , terdapat kawalan timer yang membolehkan pengguna menetapkan penutupan kipas secara automatik pada 2,4,5 atau 8 jam.

Selain itu, Rezo juga telah menyediakan arahan video untuk pemasangan Rezo Ventus MY56. Jadi, pengguna boleh memasang sendiri tanpa mengupah juruelektrik.

Lihat beberapa ulasan positif pelanggan untuk Rezo Ventus MY56:

Damn good!!!! I am so gifted I found this seller! Godsent to me! I had some issues with the installation. The caller himself called n explained to me. It was actually my mistake. Now the fan is blowing wind like a twister. No joke! SERIOUSLY! I will def return to the same seller forever

Easy to fix and install off line. Screw tightening are smooth and match. Suggest to have a user guide for non experience users. Good value for money.

Fan was very light and super fast, strong wind even speed 2, if 5 can fly

Hebat dan sangat terbaik servis yang diberikan. Mudah dan senang berurusan dengan seller. The best in the world. Cepat, pantas dan mudah berbisnes dengan seller. Good product quality. Good value for money. 

I decided to try this new brand REZO Ventus costing me rm134. So far 3 months it been fantastic, wind is strong, fan is silent. It comes with 3 years warranty, hence I decided to try it and its cheap

Pada masa yang sama, mari kita lihat beberapa ulasan negatif pelanggan untuk Rezo Ventus MY-56:

Kali ke-5 beli kipas ni dr seller.Nasib kurang baik dpt kipas ni bunyi knocking, besi gesel.Starting kipas ade bunyi dengung & mcm berat

Need to improve a lot, kipas laju semua ok tapi 1 hari je pakai board hijau rosak… Tapi ok lah dlm 2-3 technician dtng tukar kat rumah.

Baru satu hari pasang dah rosak

The second one I bought had some issue with the pcb board. Hence, didn’t function after fix but the technician and Rezo made the repair in 1 business day.

Beli 6 unit. 4 unit ok. 2 lagi ada masalah. Tengah tunggu technician datang tgk. So kita review low star dulu.

Get mine with faulty PCB, and need to wait For the Technician support 11 days to repair mine. 

angin x kembang bwah kipas saje berangin


Masalah Kipas Siling Rezo

Masalah Kipas Rezo yang paling biasa ialah PCB board yang rosak atau bermasalah. 

Nasib baik bagi pelanggan dengan kipas siling yang masih di bawah jaminan boleh menghubungi penjual atau pengilang untuk mengatur lawatan di rumah untuk menggantikan papan dan membaiki kipas.


Waranti Kipas Siling Rezo

Kipas Siling Rezo disertakan dengan waranti am selama setahun.

Terdapat juga waranti 3 tahun untuk motor AC dan waranti 5 tahun untuk motor DC.


Soalan Lazim Kipas Siling Rezo

Rezo berasal dari negara mana?

Kipas siling Rezo adalah jenama tempatan dari Malaysia.

Adakah Kipas Siling Rezo Bagus?

Berdasarkan data yang sedia ada dan ribuan ulasan pelanggan yang positif, kami boleh membuat kesimpulan bahawa kipas siling Rezo mempunyai kualiti dan prestasi yang baik

Source:
https://www.rezo.com.my/about/
https://forum.lowyat.net/topic/5067993/+40
https://shope.ee/6f70FUljkY

Lazada 11.11 Free Shipping Vouchers & Cashback
Shopee 11.11 Free Shipping Vouchers & Cashback
Share this post:
Facebook
WhatsApp
Follow us on Facebook and Twitter.

Kai

Kai is a tech enthusiast staying in Kuala Lumpur. Techrakyat.com is where he reviews on the best gadgets, apps, life hacks, tips for save money and make money.
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments